Homepage>ČSN EN ISO 6888-3 - Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu koagulázopozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) - Část 3: Průkaz a stanovení nízkých počtů technikou MPN
Sponsored link
Vydáno: 01.11.2003
ČSN EN ISO 6888-3
Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu koagulázopozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) - Část 3: Průkaz a stanovení nízkých počtů technikou MPN
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.40 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN EN ISO 6888-3
Třídící znak:
560089
Počet stran:
16
Vydáno:
01.11.2003
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
68806
DESCRIPTION
ČSN EN ISO 6888-3
Tato česká norma specifikuje horizontální metodu stanovení koagulázopozitivních stafylokoků ve výrobcích určených k lidské výživě a ke krmení zvířat. Obsahuje techniku průkazu a techniku MPN doporučené pro stanovení u výrobků, u nichž lze očekávat přítomnost stresovaných stafylokoků a jejich nízkého počtu, například v sušených výrobcích. Je využitelná i pro vzorky prostředí v místech výroby potravin a zacházení s nimi. Obě techniky zahrnují použití tekuté půdy podle Giollitiho a Cantoniho a vyočkování na Baird - Parkerův agar nebo agar s králičí plasmou a fibrinogenem.