Homepage>ČSN ISO 3972 - Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti
Sponsored link
Vydáno: 01.01.2013
ČSN ISO 3972
Senzorická analýza - Metodologie - Metoda zkoumání citlivosti chuti
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.40 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN ISO 3972
Třídící znak:
560039
Počet stran:
16
Vydáno:
01.01.2013
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
92041
DESCRIPTION
ČSN ISO 3972
Tato mezinárodní norma popisuje sadu objektivních zkoušek k seznámení posuzovatelů se senzorickou analýzou. Popisované zkušební metody mohou být užitečné pro výuku posuzovatelů rozpoznávat chuti a jejich vzájemné rozlišení, výuku posuzovatelů poznávat a seznámit se s různými typy prahů, seznámení posuzovatelů s jejich vlastní citlivostí k chutím a umožnění organizátorovi zkoušek provést předběžnou kategorizaci posuzovatelů. Metody lze také využít pro opakované sledování citlivosti chuti posuzovatelů, kteří již jsou členy senzorických panelů.