Homepage>ČSN ISO 5564 - Pepř černý a bílý, celý nebo mletý. Stanovení obsahu piperinu. Spektrofotometrická metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.06.1995
ČSN ISO 5564
Pepř černý a bílý, celý nebo mletý. Stanovení obsahu piperinu. Spektrofotometrická metoda
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.43 €
Označení normy:
ČSN ISO 5564
Třídící znak:
580192
Počet stran:
8
Vydáno:
01.06.1995
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
17730
DESCRIPTION
ČSN ISO 5564
Norma obsahuje ISO 5564:1982. Metoda popsaná v této normě je založena na mnoha mezinárodních zkouškách, prováděných ve spolupráci po dlouhou dobu. Metoda vyhledává optimalizaci mnoha proměnných za účelem definování postupů a poskytnutí jednotného měření ostrosti pepře. Norma specifikuje spektrofotometrickou metodu pro stanovení obsahu piperinu v černém nebo bílém pepři (Piper nigrum L.), celém nebo mletém. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. ČSN ISO 5564 (58 0192) byla vydána v červnu 1995.