Homepage>ČSN ISO 6633 - Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací
Sponsored link
Vydáno: 01.06.1996
ČSN ISO 6633
Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu olova atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN ISO 6633
Třídící znak:
560250
Počet stran:
8
Vydáno:
01.06.1996
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
19719
DESCRIPTION
ČSN ISO 6633
Norma je identická s ISO 6633:1984. Norma specifikuje metodu stanovení obsahu olova v ovoci, zelenině a výrobcích z nich metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací. Princip metody: Organické látky ve vzorku se rozloží kyselinou dusičnou při středně vysoké teplotě za zvýšeného tlaku. Olovnatý kation se stanoví po přídavku kyseliny fosforečné atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 6633 (56 0250) byla vydána v červnu 1996.