Homepage>ČSN ISO 7543-2 - Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů. Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Sponsored link
Vydáno: 01.01.1997
ČSN ISO 7543-2
Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů. Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.41 €
Označení normy:
ČSN ISO 7543-2
Třídící znak:
580198
Počet stran:
8
Vydáno:
01.01.1997
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
20479
DESCRIPTION
ČSN ISO 7543-2
Tato část normy ISO 7543 specifikuje metodu stanovení celkového obsahu capsaicinoidů v celých nebo mletých chilli paprikách (obvykle Capsicum frutescens L.) a v jejich extraktech (oleoresinech) vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií. Tento obsah se vypočítá z celkového obsahu capsaicinu, nordihydrocapsaicinu a dihydrocapsaicinu, vyjádřeného jako vanilylamid kyseliny nonylové, což je vybraná referenční látka. Tato metoda umožňuje separaci capsaicinu a vanilylamidu kyseliny nonylové. POZNÁMKA 1 - Spektrofotometrická metoda je určena normou ISO 7543-1.