Homepage>ČSN ISO 7889 - Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
Sponsored link
Vydáno: 01.02.2004
ČSN ISO 7889
Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.39 €
Označení normy:
ČSN ISO 7889
Třídící znak:
571420
Počet stran:
16
Vydáno:
01.02.2004
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
69450
DESCRIPTION
ČSN ISO 7889
Uvedená norma specifikuje metodu pro stanovení počtu charakteristických mikroorganismů v jogurtu pomocí techniky počítání kolonií při 37 °C. Podstatou zkoušky je očkování desetinásobného ředění zkušebního vzorku do půdy MRS pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus a do půdy M17 pro S. thermophilus a následné anaerobní kultivaci, počítání a ověření pomocí vhodných testů. Metoda je použitelná pro jogurty, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.